De Examenlijn staat voor u klaar

5 april 2018

 

De afnameperiode van de centrale examens vmbo is inmiddels gestart en het eerste tijdvak van de papieren centrale examens komt dichterbij. Dit is de periode waarin over de centrale examens de meeste vragen worden gesteld en waarin het Examenloket en de Examenlijn van het CvTE die zo goed en zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Zo kunt u verder met uw correctie of andere werkzaamheden.

Nieuwe pagina ‘Examenlijn’

Op Examenblad.nl is nu de nieuwe pagina ‘Examenlijn’ beschikbaar. Hier leest u waarvoor u de Examenlijn kunt benaderen en hoe u omgaat met vragen bij de correctie.

Het CvTE hoopt dat ook de nieuwe poster u daarbij helpt. Uw schoollocatie ontvangt in de week van 9 april een papieren versie van de poster.

Vernieuwd contactformulier

Om ervoor te zorgen dat elke vraag de aandacht krijgt die ze verdient en de beantwoording goed verloopt, is het contactformulier aangepast. Het formulier is ingericht op het stellen van één vraag. Hierbij kunt u ook aangeven of deze (een aspect van) het hele examen betreft óf een specifieke examenopgave. Als u meer vragen of opmerkingen heeft, kunt u door middel van de knop ‘nog een vraag stellen’ een volgende vraag op het formulier invoeren. U hoeft uw contactgegevens dan niet opnieuw in te voeren.

Keuzes maken

De afnameperiode van de centrale examens is een drukke tijd. Tijdens deze periode is inspanning van de Examenlijn erop gericht dat u en uw collega’s zo snel en goed mogelijk door kunnen met uw correctie. De Examenlijn richt zich primair op het beantwoorden van uw vraag. De Examenlijn raadpleegt daarvoor de vaststellingscommissie. Uw vraag/opmerking kan aanleiding zijn tot een aanvulling op het correctievoorschrift.

Als uw reactie een algemene of evaluatieve opmerking bevat, wordt deze doorgestuurd naar de examenmakers, die er graag hun voordeel mee doen.

Pijl omhoog