Mijneindexamen.nl beschikbaar voor kandidaten

2 oktober 2017

 

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Deze site is ontwikkeld voor smartphone en tablet. Daarnaast is de website natuurlijk ook via de computer goed toegankelijk.

Op maat

Op mijneindexamen.nl kan de examenkandidaat zijn of haar examenrooster op maat samenstellen, door niveau (vwo/havo/vmbo) en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven en na afname verschijnen de links naar de correctievoorschriften online.

Ook biedt mijneindexamen.nl praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, syllabi, de slaag-zakregeling, algemene regels en tips. Op mijneindexamen.nl is ook informatie te vinden voor leerlingen die de flexibele digitale examens vmbo bb/kb doen (met uitzondering van hun rooster, dat is aan hun school). De site bevat ook informatie over de rekentoets.

Tip: toon de webapp in de klas of op een ouderavond

De website is geschikt voor weergave op laptops en digitale schoolborden. De webapp kan gepresenteerd worden tijdens ouderavonden en mentoren kunnen de website klassikaal met leerlingen bekijken en gebruiken.

Wilt u mijneindexamen.nl ook dit jaar weer onder de aandacht van de leerlingen brengen? Dit kan door de website in de klas te tonen, maar bijvoorbeeld ook door leerlingen erop te wijzen via de website of het digitale informatiesysteem van uw school. Dankzij de aandacht die scholen besteden aan mijneindexamen.nl is deze in 2017 door meer dan 100.000 unieke bezoekers bezocht.

Hieronder vindt u twee pdf-bestanden, deze zijn printbaar in A2-posterformaat en A5-flyerformaat.

Tip: switchen van rooster en niveau

Als u op mijneindexamen.nl het rooster van bijvoorbeeld havo heeft geselecteerd en u wilt ook het vwo-rooster laten zien, dan kan dat als volgt: door in het menu te klikken op ‘kies je vakkenpakket’ en vervolgens het pijltje naar links of door in het menu te kiezen voor ‘volledig rooster vwo’, kunt u het rooster wisselen.

Mijn eindexamen webapp

Pijl omhoog