Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Publicatie correctievoorschrift Nederlands vwo 2018 drie dagen later

Gepubliceerd op

Het correctievoorschrift Nederlands vwo is dit jaar drie dagen later beschikbaar . Dit heeft een reden: voor het centraal examen Nederlands vwo eerste tijdvak voeren het College voor Toetsen en Examens en het sectiebestuur Nederlands van de Vereniging van Leraren in Levende Talen een test uit met het correctievoorschrift. Een twintigtal docenten Nederlands vwo komt de dag na de afname van het examen naar Utrecht om het gemaakte examenwerk van hun leerlingen te bespreken aan de hand van een voorlopig correctievoorschrift.

De suggesties ter verbetering van het voorlopige correctievoorschrift van deze twintig docenten worden door de vaststellingscommissie besproken. Deze bespreking kan leiden tot aanpassingen in het voorlopige correctievoorschrift. Het definitieve correctievoorschrift is door deze test drie dagen later beschikbaar: op maandag 21 mei om 17.00 uur (tweede pinksterdag).