Mijneindexamen.nl beschikbaar voor leerlingen

19 maart 2021

 

Ook dit jaar is de mobiele website mijneindexamen.nl voor leerlingen weer beschikbaar met alle informatie voor het examenjaar 2020-2021.

Mijneindexamen.nl is een mobiele webapp voor alle examenleerlingen vmbo, havo en vwo. Deze site is ontwikkeld voor smartphone en tablet, maar werkt ook goed op laptop of desktop.

Op maat

Op mijneindexamen.nl stellen leerlingen hun persoonlijke examenrooster in door een niveau en vakkenpakket te selecteren. Het is ook mogelijk om vakken op een hoger niveau op te nemen in het rooster. Bij ieder vak staat welke hulpmiddelen zijn toegestaan en na afname verschijnt de link naar het correctievoorschrift. De site geeft hiermee elke leerling een overzicht op maat van zijn/haar examenperiode.

Als leerlingen hun examens spreiden over het eerste en het tweede tijdvak, kunnen zij uit beide tijdvakken hun examens selecteren. Dus ook voor hen is een rooster op maat samen te stellen.

Ook voor bb/kb-flex-examens

Nieuw dit jaar is dat ook leerlingen die flexibele digitale centrale examens vmbo bb/kb doen, mijneindexamen.nl kunnen gebruiken. Deze leerlingen kunnen een persoonlijk vakkenpakket instellen en bij elk vak zelf een datum en tijd invullen. Ook kunnen leerlingen van vmbo bb/kb en gl hun cspe’s invoeren, waarbij de mogelijkheid bestaat om meerdere examenmomenten in te vullen, bijvoorbeeld voor verschillende onderdelen. Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste gegevens, het systeem zelf voert geen controle uit op de invoer.

Praktische informatie

Mijneindexamen.nl geeft ook praktische informatie ter voorbereiding op de examens: syllabi met de examenstof, de slaag-zakregeling, algemene regels en tips en links naar oefenexamens.

Naast mijneindexamen.nl zijn er voor leerlingen ook de websites lerenvoorhetexamen.nl, examenkompas.citolab.nl en examenklacht.nl voor respectievelijk hulp bij de voorbereiding op de examens, het oefenen en analyseren van oude examens en de mogelijkheid opmerkingen in te sturen over examens bij het LAKS.

Tip: gebruik de webapp in de klas of op een ouderavond

Mijneindexamen.nl is geschikt voor weergave op laptops en digitale schoolborden. De webapp kan zo ook goed gepresenteerd worden aan de ouders tijdens ouderavonden, en mentoren kunnen de website klassikaal met leerlingen bekijken en gebruiken. Ook is er een kort filmpje over mijneindexamen.nl om de webapp te introduceren bij leerlingen en/of ouders.

Hieronder vindt u twee pdf-bestanden om te printen op A5-flyerformaat en A3-posterformaat om op school op te hangen en te verspreiden.

Tip: switchen van rooster en niveau

Bij het eerste bezoek aan de site of app wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Met de optie reset alle keuzes wis je een eerder gekozen rooster en kun je een nieuw vakkenpakket kiezen. Wil je tijdens de demonstratie switchen tussen verschillende roosters dan is in het menu voor elk niveau het volledige rooster op te vragen.

Het CvTE wenst de docenten en hun leerlingen ook in dit bijzondere jaar een goede voorbereiding op de centrale examens.