Studiemiddag centraal examen maatschappijwetenschappen havo 4 oktober 2018

31 augustus 2018

 

Sinds enige jaren worden pilotexamens afgenomen gebaseerd op het nieuwe programma voor Maatschappijwetenschappen. Op woensdag 15 mei 2019 zal het nieuwe programma worden geëxamineerd bij álle havoleerlingen die het vak hebben gekozen.

Waarschijnlijk heeft u al eens een pilotexamen bekeken. Graag wil het College voor Toetsen en Examens u in de gelegenheid stellen een studiemiddag bij te wonen op donderdag 4 oktober 2018 over het aanstaande centraal examen. Plaats: Vergadercentrum Vredenburch 19, te Utrecht.

Tijdens de studiemiddag komen onder meer examenmakers aan het woord en vertellen pilotdocenten over hun ervaringen. Een belangrijk deel van de middag is ingeruimd om enkele examenvragen en leerlingantwoorden van het pilotexamen 2018 te analyseren.

Wij verwachten dat deze studiemiddag u helpt in de voorbereiding van uw leerlingen op het centraal examen en uw correctiewerk daarna.

De studiemiddag is bedoeld voor docenten die lesgeven aan havoleerlingen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

U kunt zich voor deze middag opgeven tot 25 september bij: a.visser@cvte.nl , met vermelding van uw school en e-mailadres.

Programma

14.00 Opening

Jan van Miert, clustermanager maatschappijvakken CvTE

14.10 Opzet van de recente pilot-examens havo

Ariana Need, hoogleraar sociologie Universiteit Twente en voorzitter vaststellingscommissie maatschappijwetenschappen CvTE

14.40 Ervaringen van docenten met de pilotexamens havo

Yolande Vonhoff (Stanislas college Delft), Hanneke Vonk (Elzendaal college Boxmeer) en Gertruud Kruse (Martinus Lyceum, Grootebroek)

15.15 Pauze

15.30 Werken in groepen

Bespreking selectie examenvragen, correctievoorschriften en leerlingantwoorden van het pilot-examen havo 2018

16.30 Bespreking van de resultaten uit de groepssessies

16.50 Afsluiting

Pijl omhoog