Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Mijneindexamen.nl is er voor alle eindexamen­kandidaten!

Gepubliceerd op

Het duurt nog even en dan starten de centrale examens weer. Om alle eindexamenleerlingen van vmbo, havo en vwo zo goed mogelijk te helpen bij de voorbereiding heeft het College voor Toetsen en Examens de website mijneindexamen.nl. Hier is alle officiële informatie over de centrale examens te vinden. Verder kunnen leerlingen op de site ook hun eigen gepersonaliseerde rooster samenstellen.

Persoonlijk examenrooster

Bij het eerste bezoek aan mijneindexamen.nl wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Alle vakken en niveaus zijn op de site te vinden. Ook is het mogelijk vakken uit een hoger niveau in het rooster te zetten. Op die manier krijgen leerlingen een overzicht op maat. Bij ieder vak staat uitgelegd welke hulpmiddelen zijn toegestaan. Met één druk op de knop kunnen leerlingen hun rooster in Google-, of Outlookagenda zetten (via zet in mijn agenda). Uiteraard kan het overzicht ook geprint worden (via opslaan en printen).

Oefenen met examens

Op mijneindexamen.nl is ook praktische informatie te vinden ter voorbereiding in de vorm van oefenexamens, syllabi, algemene regels, tips en de slaag-zakregeling. Na de examenafname verschijnt een link naar het correctievoorschrift.

Mobiele webapp

Mijneindexamen.nl is een mobiele webapp voor alle leerlingen vmbo, havo en vwo. De webapp kan zo gepresenteerd worden aan leerlingen en ouders/verzorgers tijdens mentorlessen of ouderavonden. Bij het eerste bezoek aan mijneindexamen.nl wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Wil je bij een demonstratie switchen tussen verschillende roosters, dan is in het menu voor elk niveau het volledige rooster op te vragen. Met de optie ‘reset alle keuzes’ wordt het eerder gekozen rooster gewist en kan een nieuw vakkenpakket worden gekozen.

Ook kunnen voor de introductie van de site de filmpjes over mijneindexamen.nl worden gebruikt:

Poster en flyer

Hieronder zijn twee links naar pdf-bestanden om te printen opgenomen. Een poster op A3-formaat en twee flyers op A5-formaat (af te drukken op A4 en los te snijden).

Wil je dit bericht onder de aandacht brengen van de mentoren en docenten op school? Mijneindexamen.nl is in 2022 door meer dan 187.000 bezoekers bezocht, mede dankzij de aandacht die scholen hieraan hebben besteed.

Een hele goede voorbereiding op de centrale examens gewenst!

Meer informatie