Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Mijneindexamen.nl 2023: het persoonlijke, digitale examenrooster voor leerlingen

Gepubliceerd op

Mijneindexamen.nl, de site met informatie over de centrale examens voor leerlingen is weer helemaal up-to-date. Op dit moment gaan we uit van een normaal schooljaar voor 2022-2023, hoewel dit uiteraard niet helemaal zeker is. Het is daarom belangrijk dat leerlingen weten waar ze informatie kunnen vinden over de examens. Mijneindexamen.nl is bedoeld om eindexamenleerlingen te ondersteunen in hun voorbereiding op de centrale examens.

Mobiele webapp

Mijneindexamen.nl is een mobiele webapp voor alle leerlingen vmbo, havo en vwo. Deze site is ontwikkeld voor smartphone en tablet, maar is ook via de computer (goed) toegankelijk. Bij het eerste bezoek aan mijneindexamen.nl wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Wil je bij een demonstratie aan leerlingen en ouders/verzorgers tijdens mentorlessen of ouderavonden switchen tussen verschillende roosters, dan is in het menu voor elk niveau het volledige rooster op te vragen. Met de optie ‘reset alle keuzes’ wordt het eerder gekozen rooster gewist en kan een nieuw vakkenpakket worden gekozen. Ook kan voor de introductie van de site het filmpje over mijneindexamen.nl worden gebruikt.

Persoonlijk examenrooster samenstellen

Op mijneindexamen.nl kunnen leerlingen hun persoonlijke examenrooster samenstellen door een niveau en vakkenpakket te selecteren. Ook is het mogelijk om vakken op een hoger niveau in het rooster op te nemen. Zo ontstaat een overzicht op maat van ieders eigen examenperiode. Bij elk vak staat welke hulpmiddelen zijn toegestaan en na de examenafname verschijnt er een link naar het correctievoorschrift.

Leerlingen kunnen hun persoonlijke examenrooster ook opslaan in hun Google- of Outlook-agenda. Daardoor hoeven ze niet meer zelf examens handmatig in te voeren in hun eigen agenda. Ze kunnen daarvoor de knop ‘Zet in mijn agenda’ gebruiken. Printen ze het examenrooster liever uit? Dan kan dat met de knop ‘Opslaan en printen’.

Poster en flyer

Hieronder vind je 2 pdf-bestanden om te printen. Een poster op A3-formaat en twee flyers op A5-formaat (af te drukken op A4 en los te snijden). Onder meer dankzij de aandacht die scholen besteden aan mijneindexamen.nl is deze in 2022 meer dan 187.000 keer bekeken.

Een hele goede voorbereiding op de centrale examens gewenst!