Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Examinering beroepsgerichte profielvakken 2021

Gepubliceerd op

Op 20 november bent u via dit kanaal geïnformeerd over het besluit van de minister dat het beroepsgerichte profielvak in schooljaar 2020-2021 wordt afgerond met een schoolexamen. Anders dan in 2020, mogen de scholen bij het SE 2021 gebruikmaken van de cspe’s die bedoeld waren als centraal examen 2021 in het beroepsgerichte profielvak.

Brochure examinering beroepsgerichte profielvakken 2021

Versie 2 van de brochure die het CvTE in samenwerking met SPV, de VO-raad, DUO/Examenloket en Cito heeft uitgebracht, bevat richtlijnen en informatie over hoe scholen het cspe kunnen inpassen in hun SE en wat dit betekent voor het PTA.

De aanpassingen ten opzichte van versie 1 zijn zichtbaar aan de gele markeringen.

Normering onderdelen cspe’s

Via onderstaande link komt u bij de brief over de normering van de onderdelen van de cspe’s van de beroepsgerichte vakken. Het document bevat een overzicht van suggesties voor de N-termen per onderdeel en een handreiking hoe u met de suggesties voor N-termen om kunt gaan.