Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar. Ga naar het huidige examenjaar

Nieuwe lijsten examenwerkwoorden wiskunde en natuurkunde m.i.v. 2019

Gepubliceerd op

In de syllabi voor de examenprogramma’s natuurkunde en wiskunde havo en vwo zijn examenwerkwoorden opgenomen: (werk)woorden die in de vragen van een examen worden gebruikt om de kandidaat duidelijk te maken wat van hem verwacht wordt. Voorbeelden zijn: bereken, bepaal, leg uit.

Leerlingen met wiskunde en natuurkunde in hun vakkenpakket krijgen in hun examens te maken met examenwerkwoorden die bij wiskunde een andere omschrijving (en soms betekenis) hebben dan bij natuurkunde. Het CvTE heeft daarom besloten op basis van de bestaande twee lijsten nieuwe lijsten van de examenwerkwoorden te maken met een zo groot mogelijke onderlinge afstemming. De nieuwe lijsten worden in 2019 van kracht en worden opgenomen in de syllabi 2019 van natuurkunde en wiskunde. De gecombineerde lijst vindt u via de link onder dit nieuwsbericht.