Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Handreiking ontwikkeling RV-toets

Gepubliceerd op

Op woensdag 8 april heeft minister Slob, in aanvulling op de Kamerbrief van 24 maart, de slaag-zakregeling voor dit jaar bekendgemaakt met een nieuw element: de resultaatverbeteringstoets (RV-toets). De uitwerking van de slaag-zakregeling is opgenomen in versie 2 van het servicedocument. In dit servicedocument staat dat Cito een handreiking zal schrijven om scholen te ondersteunen bij de ontwikkeling van de RV-toets.

Gisteren heeft Cito de handreiking RV-toets (link verwijderd) beschikbaar gesteld. Hierin worden tips gegeven voor het maken van een RV-toets en een eerlijke becijfering. De tips zijn geen verplichting, maar een hulpmiddel. De handreiking bestaat uit vier delen:

  • deel A voor algemene tips en suggesties
  • deel B waar antwoord wordt gegeven op cluster en/of vakspecifieke kwesties
  • deel C voor tips voor een zorgvuldige normering
  • deel D met bronnen en hulpmiddelen

Voor vragen over de RV-toets en de schoolexamens kunt u terecht bij de Online helpdesk vo hulpbijexamens@cito.nl. Dit is een initiatief van Kennisnet, SLO en Cito (divisie onderzoek, kennis en innovatie).