Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Mijneindexamen.nl beschikbaar voor kandidaten

Gepubliceerd op

Ieder jaar is Mijneindexamen.nl vanaf 1 oktober beschikbaar voor alle examenkandidaten die in dat schooljaar examen doen. Mijneindexamen.nl is ontwikkeld als mobiele webapp voor smartphone of tablet. Daarnaast is de website ook via de computer goed toegankelijk.

Op maat

Op Mijneindexamen.nl stel je je persoonlijke examenrooster samen door een niveau en vakkenpakket te selecteren. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om vakken op een hoger niveau op te nemen in het rooster.

Bij ieder vak staat welke hulpmiddelen zijn toegestaan en na afname verschijnt de link naar het correctievoorschrift. De site geeft hiermee elke leerling een overzicht op maat van zijn/haar examenperiode.

Mijneindexamen.nl geeft ook praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, syllabi, de slaag-zakregeling, algemene regels en tips. Leerlingen die flexibele digitale examens vmbo bb/kb doen, kunnen hun vakken niet in hun persoonlijk vakkenpakket opnemen, omdat de school verantwoordelijk is voor het rooster. Zij kunnen de app wel gebruiken voor alle overige relevante informatie rondom de voorbereiding en afname van de examens.

Tip: toon de webapp in de klas of op een ouderavond

Mijneindexamen.nl is ook voor u als docent interessant, maar vertel er vooral over aan uw examenleerlingen. De website is geschikt voor weergave op laptops en digitale schoolborden. De webapp kan ook goed gepresenteerd worden aan de ouders tijdens ouderavonden, en mentoren kunnen de website klassikaal met leerlingen bekijken en gebruiken. U kunt ook het demofilmpje van Mijneindexamen.nl gebruiken om de webapp te introduceren aan leerlingen en/of ouders.

Mede dankzij de aandacht die scholen besteden aan Mijneindexamen.nl is deze in 2019 door meer dan 165.000 bezoekers bezocht.

Onderaan deze mail vindt u twee pdf-bestanden om te printen op A5-flyerformaat en A2-posterformaat en op school op te hangen en te verspreiden.

Tip: switchen van rooster en niveau

Bij het eerste bezoek aan de site of app wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Wilt u bij demonstratie switchen tussen verschillende roosters dan is in het menu voor elk niveau het volledige rooster op te vragen. Met de optie reset alle keuzes wordt het eerder gekozen rooster gewist en kunt u een nieuw vakkenpakket kiezen.

We wensen u en uw leerlingen een goede voorbereiding op de centrale examens.

Mijn eindexamen webapp

External video URL