Oude examenopgaven en antwoorden

Vraag

Waar kan ik oude examenopgaven en antwoorden vinden?

Antwoord

De examenopgaven en –bijlagen van de examenjaren 2003 en recenter zijn te vinden op Examenblad.nl op de verschillende 'examenpagina's'.

De examenpagina’s zijn te vinden onder het betreffende jaar, niveau en vak. Onder het kopje examendocumenten treft u de examenopgaven en antwoorden aan.

Daarnaast zijn oude examens te vinden op cito.nl en alleexamens.nl. Examenopgaven voor visueel beperkte kandidaten vindt u op eduvip.nl. Op Examenblad.nl vindt u alleen de papieren examens. Voorbeelden van digitale centrale examens zijn te vinden op de online oefenomgeving van Facet: oefenen.facet.onl.

Wegens auteursrechten zijn de (kleuren)bijlagen van de examens van de kunstvakken tot 2016 niet gepubliceerd. Vanaf 2016 worden de kleurenbijlagen gepubliceerd op de betreffende examenpagina’s op Examenblad.nl. De volgende onderdelen kunnen worden aangevraagd bij Cito via klantenservice@cito.nl:

  • Kleurenbijlagen van 2014 en 2015
  • Autoplay-examens dans, drama, muziek en kunst cd’s van 2014 en 2015
  • Autoplay-examens dans en drama vmbo 2016

Let op: Wijzigingen in examenprogramma's kunnen ertoe leiden dat oude examens als voorbereiding minder relevant zijn, vooral bij de (gewijzigde) profiel-examens vanaf havo 2009 en vwo 2010. Meestal zijn de meest recente examens de beste voorbeelden.


Deel deze pagina