Examenblad is vernieuwd

Welkom op het vernieuwde Examenblad. Examenblad is de officiële website over centrale examens en de rekentoets vo. De site is vernieuwd qua techniek en qua vormgeving. Ook is informatie over vakvernieuwingen en conceptsyllabi toegevoegd.

Inhoud

Qua inhoud is deze nieuwe website hetzelfde als het oude Examenblad. Daarnaast is er informatie toegevoegd, over vakvernieuwingen en conceptsyllabi. Deze informatie was tot voor kort te vinden op de website van het CvTE.

Op Examenblad vindt u officiële informatie over:

  • reguliere centrale examens (CE's)
  • pilot-CE's
  • bezem-CE's

Ook vindt u op dit nieuwe Examenblad niet-officiële informatie. Dit is informatie die nog niet officieel is vastgesteld. Voorheen was deze informatie te vinden op de website van het CvTE. Het gaat dan om:

Om aan te geven dat het nog niet officiële informatie betreft, hebben deze pagina’s een grijze vormgeving. Ook wordt er gebruik gemaakt van het icoon ‘concept’.

Techniek

Examenblad is vernieuwd qua techniek en voldoet nu aan de eisen voor mobiel en tablet. Ook is er een schooltypekiezer toegevoegd. Daarnaast is de zoekfunctie uitgebreid.

Schooltypekiezer

Aan Examenblad is naast de jaarkiezer linksboven ook een schooltypekiezer toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om Examenblad tot één schooltype te verkleinen en gericht te zoeken binnen het gekozen schooltype. Dit maakt de website een stuk compacter. Met name voor gebruik op mobiel en tablet kan dit handig zijn. Als u Examenblad bijvoorbeeld gefilterd hebt op havo, toont de blauwe menubalk alleen ‘home’ en ‘havo’. Door in de schooltypekiezer ‘alle’ te kiezen verschijnt de hele menubalk.

Activiteitenplanning

De functionaliteit activiteitenplanning komt beschikbaar zodra de Septembermededeling met daarin de ‘activiteitenplanning voor de centrale examens en rekentoets vo 2017’ verschenen is.

Zoekfunctie

Examenblad beschikt nu over een uitgebreidere zoekfunctie. De zoekfunctie zoekt eerst op trefwoord. Trefwoorden zijn gekoppeld aan pagina’s. Vindt u niet wat u zoekt, dan kunt u via ‘verder zoeken in volledige tekst’ full-text zoeken.

 

Vragen/opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over het nieuwe Examenblad dan horen wij die graag. U kunt daarvoor het feedbackformulier gebruiken. Alle feedback wordt verzameld. Op basis daarvan wordt gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Pijl omhoog