Evaluatie/enquête over Examenblad.nl

10 oktober 2017

 

Aan het begin van het schooljaar 2016-2017 is de vernieuwde website Examenblad.nl online gegaan. Na een jaar leek het een goed idee om gebruikers te vragen naar hun ervaringen met Examenblad.nl. De enquête die we daarvoor hebben uitgezet, is door meer dan 600 examensecretarissen en docenten ingevuld. Examenblad.nl wordt gewaardeerd: gemiddeld geven de respondenten de site een 8. Opvallend is dat veel mensen de site gebruiken voor het downloaden van oude examens, die ze dan veelal gebruiken in eigen toetsen en schoolexamens.

Punten die genoemd worden ter verbetering zijn: wet- en regelgeving overzichtelijker presenteren, meer aandacht schenken aan de digitale examens, de zoekfunctie uitbreiden en verder verbeteren, meer informatie bieden aan beginnende examensecretarissen.

Daarnaast hebben we als CvTE zelf ook nog wensen en verbeterpunten. Zo is er nu op de homepage van Examenblad.nl een link te vinden naar een interactief rooster, dat het hele jaar beschikbaar is. De gedane suggesties worden komend half jaar opgepakt en/of onderzocht op haalbaarheid.

We danken alle 600 respondenten die aan de enquête hebben meegedaan. Op die manier kunnen we Examenblad.nl nog meer laten aansluiten op de wensen van docenten en examensecretarissen.

Pijl omhoog