Mijneindexamen.nl beschikbaar voor kandidaten

25 maart 2015

 

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Deze site is ontwikkeld om als mobiele webapp optimaal te functioneren, zodat hij door examenkandidaten op smartphone of tablet bezocht kan worden. Daarnaast is de website natuurlijk ook via de computer goed toegankelijk.

Tip: De website is geschikt voor weergave op laptops en digitale schoolborden. Mentoren kunnen de website klassikaal met leerlingen bekijken en gebruiken.

Op de website kan de kandidaat een examenrooster op maat samenstellen, door zijn of haar niveau en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven, en na afname verschijnen de correctievoorschriften online. De website biedt daarnaast praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, de slaag-/zakregeling, algemene regels en tips. Mijneindexamen.nl is verder ook geschikt voor leerlingen die de flexibele digitale examens vmbo BB/KB doen.

Het CvTE stelt het op prijs als u mijneindexamen.nl onder de aandacht van de leerlingen kan brengen. Dit kan naast het tonen van de website in de klas bijvoorbeeld ook via de website of het digitale informatiesysteem van uw school. Bijgevoegd zijn tevens twee pdf-bestanden, deze zijn printbaar in respectievelijk A2-posterformaat en A5-flyerformaat.

Tip: Mocht u op mijneindexamen.nl het rooster van bijvoorbeeld havo geselecteerd hebben en u wilt ook het vwo-rooster laten zien aan uw leerlingen dan kan dat als volgt. Door in het menu 'kies je vakkenpakket' en vervolgens het pijltje naar links aan te klikken of door in het menu te kiezen voor 'volledig rooster vwo', kunt u het getoonde rooster wisselen.

Het CvTE wenst u een goede centraal examenperiode.

Pijl omhoog