Examenkranten 2002 voor havo/vwo en vbo/mavo verschenen

9 april 2002

 

De jaarlijkse examenkranten voor havo/vwo en vbo/mavo zijn verschenen. Ze bevatten onder meer informatie over de examenonderwerpen, het rooster, de hulpmiddelen die kandidaten bij het examen mogen gebruiken en met welke cijfers je geslaagd bent.

Zowel de examenkrant voor vbo/mavo als die voor havo/vwo bevat enkele onvolkomenheden:

Beroepsgerichte vakken

Op de middenpagina is niet vermeld dat het rooster voor de landelijke vakken alleen de examens volgens het B-programma bevat; de beroepsgerichte vakken ontbreken in het rooster.

Dagen en tijden landelijke examens

Op de poster staat dat de genoemde dagen en tijden niet verplicht zijn; dit geldt echter alleen voor scholen die voor de schoolexamens gebruik maken van zelf samengestelde examens. Scholen die gebruik maken van het landelijk examen van het Examenbureau VBO, moeten zich houden aan het eerder gepubliceerde rooster.

Naast deze onvolkomenheden, waarop het examenbureau VBO in een brief heeft gewezen, zijn er ook twee fouten in de examenkrant havo/vwo aangetroffen:

Formulekaart wiskunde A 1,2 havo-nieuwe stijl

In de kolom Hulpmiddelen is bij het vak wiskunde A 1,2 havo-nieuwe stijl helaas weggevallen: formulekaart. De formulekaart is bij alle nieuwe stijl-

examens wiskunde wel en bij de oude stijl examens niet toegestaan. (Dit is in de downloadbare versie op deze site gecorrigeerd).

Een correct overzicht van hulpmiddelen is op deze site te vinden.

Onderwerpen tekenen en handenarbeid havo

Op pagina 4 bij de Examenonderwerpen zijn twee onderwerpen verwisseld tussen tekenen en handenarbeid op havo.

Bij tekenen wordt "Middeleeuwse beeldhouwkunst" als onderwerp genoemd.

Dit moet zijn: Schilderkunst van de romantiek.

Bij handenarbeid wordt "Schilderkunst van de romantiek" als onderwerp genoemd. Dit moet zijn: Middeleeuwse beeldhouwkunst. (Ook dit is in de downloadbare versie op deze site gecorrigeerd)

Pijl omhoog