Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar. Ga naar het huidige examenjaar

Publicatie terugblik op zes centrale examens

Gepubliceerd op

Jaarlijks publiceert het CvTE een terugblik op enkele centrale  examens. Daarvoor wordt een uitgebreide vragenlijst gebruikt. De aanleiding voor een terugblik kan een verandering zijn van het onderwijsprogramma, een wijziging in de vorm van het centraal examen of meer algemeen de behoefte aan meer informatie over hoe docenten het centraal examen waarderen.

In 2023 werd voor zes centrale examens van vijf vakken een uitgebreide vragenlijst uitgezet: Latijn, Nederlands vmbo gt, tehatex havo & vwo, maatschappijkunde vmbo gt en maatschappijwetenschappen vwo. De respons van docenten op deze vragenlijst is verwerkt in een rapportage. Deze rapportage is daarna besproken met de toetsdeskundigen van Cito en de CvTE vaststellingscommissies van de betreffende vakken. Hun reactie op de respons is in de rapportage verwerkt.

De terugblikken zijn nu gepubliceerd op Examenblad en ook op de examenpagina's van de vakken van examenjaar 2023 onder 'Evaluaties' te bekijken. 


In 2024 zullen CvTE en Cito opnieuw vragenlijsten uitzetten bij een aantal centrale examens.