Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Correctievoorschriften scheikunde havo, kunst (algemeen) vwo, Nederlands havo en economie vwo tijdvak 1 later gepubliceerd

Gepubliceerd op

Dit jaar zullen de correctievoorschriften van de centrale examens scheikunde havo, kunst (algemeen) vwo, Nederlands havo en economie vwo eerste tijdvak later beschikbaar zijn dan u normaal gewend bent. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) voert namelijk – na afstemming met de vakverenigingen – per vak een testcorrectie uit.

De testcorrectie werkt als volgt: een groep van ongeveer 20 docenten corrigeert op de dag van afname van het centraal examen een deel van het werk van hun leerlingen aan de hand van het dan nog voorlopige correctievoorschrift.

De dag erna bespreken deze docenten het voorlopige correctievoorschrift en geven zij adviezen tot verbetering. De vakexperts van CvTE en Cito kunnen deze adviezen vervolgens gebruiken om aanscherpingen te doen aan het correctievoorschrift.

De dag daarna wordt vervolgens het definitieve correctievoorschrift gepubliceerd.

  • Scheikunde havo: afname donderdag 11 mei, publicatie zaterdag 13 mei om 17.00.
  • Kunst (algemeen) vwo: afname vrijdag 12 mei, publicatie maandag 15 mei om 17.00.
  • Nederlands havo: afname vrijdag 12 mei, publicatie maandag 15 mei om 17.00.
  • Economie vwo: afname dinsdag 16 mei, publicatie vrijdag 19 mei om 17.00.

Het CvTE organiseert sinds 2017 testcorrecties. Deze worden zeer gewaardeerd door de deelnemende docenten en examenmakers.

De werving voor deelname heeft al plaatsgevonden, de betreffende deelnemers ontvangen deze week een bevestiging van deelname aan de testcorrectie.