Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Beleidsregel Alternatieve centrale examens Nederlands

Gepubliceerd op

De beleidsregel Alternatieve centrale examens Nederlands voor het schooljaar 2022-2023 is bedoeld voor examenkandidaten waarvan Nederlands niet de moedertaal is en die ten hoogste zes jaar onderwijs in Nederland hebben gevolgd. Scholen konden hiervoor examenkandidaten aanmelden tot en met 15 september aanmelden.

Alternatieve examens

Als alternatief voor het centraal examen Nederlands kunnen in het examenjaar 2022-2023 de volgende examens worden gebruikt:

Staatsexamen Nt2 Programma I kan worden gedaan in plaats van een centraal examen Nederlands vmbo. Aan het Staatsexamen Nt2 Programma II kunnen havo-examenkandidaten deelnemen en aan het Educatief Professioneel examen Nederlands (EDUP) vwo-examenkandidaten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de pagina Experiment Nt2 van het Examenloket.