Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar. Ga naar het huidige examenjaar

Verschillende data voor uitslag papieren en digitale examens

Gepubliceerd op

Op maandag 4 april begonnen de leerlingen in het vmbo bb en kb met de flexibele en digitale centrale examens voor de algemene vakken, zoals aardrijkskunde, biologie en Nederlands. Scholen plannen deze flexibele en digitale examens zelf in, dus niet alle leerlingen doen het examen op hetzelfde moment. Leerlingen maken hun digitale examens wanneer zij daar klaar voor zijn. Leerlingen kunnen hun examens, en eventueel herkansingen, maken tot en met vrijdag 22 juli.

Leerlingen die hun examens op papier maken, doen dat allemaal op hetzelfde moment. Zij krijgen hun uitslag op 9 juni. Dat is een week eerder dan leerlingen die digitale examens maken, omdat het tweede tijdvak dit jaar al op 13 juni begint. De normering voor de digitale centrale examens is bekend op 15 juni.

Waarom er dit jaar twee verschillende uitslagdagen zijn, leggen we uit in onderstaande animatie.

Voor de leerlingen die Staatsexamens doen, zowel de individuele leerlingen als de vso-leerlingen, zijn er speciale vlaggendagen op vrijdag 8 juli en de vier vrijdagen daarna.