Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Mijneindexamen.nl: het persoonlijke, digitale examenrooster voor leerlingen

Gepubliceerd op

Wil je weten hoe je leerlingen zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de centrale eindexamens? Bekijk de vernieuwde informatie op mijneindexamen.nl. Op mijneindexamen.nl vind je alle officiële informatie over de centrale examens voor leerlingen. Deze website is bedoeld om eindexamenleerlingen te ondersteunen in hun voorbereiding op de centrale examens.

Mijneindexamen.nl in het kort

Mijneindexamen.nl bevat alle informatie die examenleerlingen vmbo, havo en vwo nodig hebben voor het examenjaar 2021-2022. Voor oefenexamens wordt verwezen naar Examenblad.nl.

Examenrooster op maat

Op mijneindexamen.nl kunnen leerlingen hun persoonlijke examenrooster samenstellen door hun niveau en vakkenpakket te selecteren. Ook kunnen ze vakken op een hoger niveau in het rooster opnemen. Zo maken ze een overzicht op maat van hun examenperiode. Bij ieder vak staat welke hulpmiddelen zijn toegestaan en na de examenafname verschijnt de link naar het correctievoorschrift.

Behalve het persoonlijke examenrooster geeft mijneindexamen.nl ook praktische informatie ter voorbereiding in de vorm van oefenexamens, syllabi, algemene regels en tips en de slaag-zakregeling.

Nieuw sinds dit jaar

Vanaf dit jaar kunnen leerlingen het persoonlijke examenrooster ook opslaan in hun Google- of Outlook-agenda. Daardoor hoeven zij dat niet meer handmatig in te voeren in hun eigen agenda. Hiervoor is de knop ‘Zet in mijn agenda’. Print de leerling het examenrooster liever uit? Dat kan nu ook. Gebruik dan de knop ‘Opslaan en printen’.

Gebruik Mijneindexamen.nl in de klas of op een ouderavond

Mijneindexamen.nl kan je ook op digitale schoolborden presenteren, bijvoorbeeld tijdens mentorlessen of ouderavonden. Een korte uitleg voor leerlingen en ouders/verzorgers over mijneindexamen.nl vind je op ons YouTube-kanaal:

Switchen van rooster en niveau

Bij het eerste bezoek aan mijneindexamen.nl wordt gevraagd een vakkenpakket te kiezen. Met de optie ‘reset alle keuzes’ wordt het eerder gekozen rooster gewist en kun je een nieuw vakkenpakket kiezen.

Poster en flyer

In deze mail vind je twee links naar pdf-bestanden. Een poster op A3-formaat en twee flyers op A5-formaat (afgedrukt op A4 en los te snijden). Deze kun je uitprinten en ophangen in de school.

Wil je deze mail onder de aandacht brengen van de mentoren en docenten op school? Mijneindexamen.nl is in 2021 door meer dan 217.000 bezoekers bezocht, mede dankzij de aandacht die scholen hieraan hebben besteed.

Naast mijneindexamen.nl zijn er voor leerlingen ook andere websites: