Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Examenblad.nl is vernieuwd

Laatste update

Welkom op Examenblad.nl. Examenblad.nl is de officiële website over centrale examens en de rekentoets vo. De site is in 2016 vernieuwd qua techniek en qua vormgeving. Ook is informatie over vakvernieuwingen en conceptsyllabi toegevoegd.

Inhoud

Op Examenblad.nl vindt u officiële informatie over:

  • reguliere centrale examens (CE's)
  • pilot-CE's
  • bezem-CE's

Ook vindt u op Examenblad.nl niet-officiële informatie. Dit is informatie die nog niet officieel is vastgesteld. Tot 2016 was deze informatie te vinden op de website van het CvTE. Het gaat dan om:

  • conceptsyllabi
  • vakvernieuwingen

Om aan te geven dat het nog niet officiële informatie betreft, hebben deze pagina’s een grijze vormgeving. Ook wordt er gebruikgemaakt van het icoon ‘concept’.

Techniek

Examenblad.nl voldoet aan de eisen voor mobiel en tablet. De schooltypekiezer maakt het mogelijk de website tijdelijk te verkleinen tot één schooltype. Dit maakt de website op mobiel of tablet sneller.

Schooltypekiezer

Behalve een jaarkiezer linksboven biedt Examenblad.nl ook de optie om Examenblad.nl tot één schooltype te verkleinen. Dit maakt het mogelijk om gericht te zoeken binnen het gekozen schooltype. De website is dan een stuk compacter. Met name voor gebruik op mobiel en tablet kan dit handig zijn. Als u Examenblad.nl bijvoorbeeld gefilterd hebt op havo, toont de blauwe menubalk alleen ‘home’ en ‘havo’. Door in de schooltypekiezer weer ‘alle’ te kiezen verschijnt de hele menubalk.

Activiteitenplanning

De functionaliteit activiteitenplanning is te vinden via de homepage of de Septembermededeling.

Zoekfunctie

Examenblad.nl beschikt nu over een uitgebreide zoekfunctie. De zoekfunctie zoekt eerst op trefwoord. Trefwoorden zijn gekoppeld aan pagina’s. Vindt u niet wat u zoekt, dan kunt u via ‘verder zoeken in volledige tekst’ full-text zoeken.

Vragen/opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over Examenblad.nl dan horen wij die graag. U kunt daarvoor het contactformulier gebruiken. Alle feedback wordt verzameld. Op basis daarvan wordt gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn.