Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Aanmelding voor precorrectie natuurkunde havo

Gepubliceerd op

Bij de totstandkoming van centrale examens is de inbreng van docenten erg belangrijk. Het CvTE zoekt daarom 12 docenten natuurkunde (havo) om mee te doen aan het experiment precorrectie. Dit houdt in dat de docenten, onder strikte geheimhouding, het officiële centrale examen 2018 maken. Zij kijken daarna hun eigen werk na met behulp van het concept-correctievoorschrift. Op basis van hun bevindingen doen zij aan het CvTE aanbevelingen ter aanvulling en verbetering van het concept-correctievoorschrift. Dit met als doel leerlingen de beste beoordeling te bieden en de samenwerking tussen eerste en tweede corrector te verbeteren.

In totaal doen 24 docenten mee; 12 eindexamendocenten kunnen zich rechtstreeks via het CvTE aanmelden, de andere 12 eindexamendocenten worden door de NVON, sectie natuurkunde voorgedragen.

De precorrectie vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018 bij het Cito te Arnhem. Deelnemers ontvangen een dagvergoeding van 300 euro en een reiskostenvergoeding. Voorwaarde is dat de docent bevoegd is voor het vak natuurkunde, dit jaar aan een of meer eindexamenklassen lesgeeft in natuurkunde havo en dat ook de afgelopen vier jaar heeft gedaan.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich tot 7 maart 2018 aanmelden.

Scholen zijn over deze precorrectie geïnformeerd via een mailing vanuit Examenblad op 13 februari 2018. Heeft u als docent natuurkunde (havo/vwo) de mailing niet ontvangen, vraag dan uw examensecretaris het bericht aan u door te sturen. Hij of zij kan het bericht terugvinden op zijn/haar persoonlijke pagina. Daarin staat een link waarmee u zich kunt aanmelden.

Het experiment precorrectie, dat voor het tweede jaar wordt georganiseerd, is onderdeel van het Project Ieders Examen.